Sitta rätt i stolen, bra för hälsan och klimatet

Sitta rätt i stolen

Sitta rätt på stolen sparar både på dig och på stolen. Därför ska vi nu gå genom hur du sitter rätt på stolen, för din hälsa och klimatet skull. I den här artikeln ligger fokuset på två typer av stolar, barstolar och besöksstolar.

Sitta rätt i stolen (barstol eller barpall)

En barstol eller barpall är en av de bästa stolar du kan sitta på. Varför frågar du dig? Därför att en barstol gör det möjligt att sitta med höfterna, knäna och benen i en 90 graders vinkel. Det innebär att höfterna och knäna sitter i en rak linje mot varandra. Sedan kan benen sitta i en mer naturlig ställning och dessutom fungera avlastande.

Men varför ska du sitta med höfterna och knäna i en rak 90 graders vinkel mot kroppen och benen? När du sitter med höfterna och knäna i en rak 90 graders vinkel belastar du höfter och knän lika mycket. Vilket innebär att slitningarna på dessa blir mindre än vid ojämn belastning. Sitter du med fötterna stadigt placerat mot golvet i 90 graders vinkel avlastar du mera av tyngden från knäna. Sammanfattningsvis är det alltså mycket viktigt att sitta korrekt på stolen.

Hur kan rätt sittställning bespara klimatet? Besparingen på klimatet beror på mindre slitage av stolen. I längden innebär det att barstolen får en håller längre. Något som innebär att det tar längre tid innan stolen är i behov av utbyte. Minskat behov av utbyte innebär minskat behov av nyproduktion. Minskad nyproduktion innebär minskade utsläpp av växthusgaser. Vilket i sin tur innebär minskad växthuseffekt.

Sammanfattningsvis är det bra både för dig och för klimatet att sitta rätt på en barstol.

Hela vårt sortiment av barstolar / barpallar

Sitta rätt i stolen (besöksstol eller konferensstol)

Genom att ha en korrekt och bra ställning i besöksstolen eller konferensstolen kommer du må bättre fysiskt och mentalt. Eftersom du har en ställning som sliter mindre på knän, höfter och axlar mår du bättre fysiskt. För det andra, mindre besvär och värk gör att du mår bättre och är mer uppmärksam. Följden blir att du mår bättre mentalt. Därför är det viktigt att du sitter rätt för att må bra fysiskt och mentalt.

Hur ska du då tänka för att sitta rätt i en besöksstol eller konferensstol?

Först och främst är det viktigt är att höfterna och knäna sitter i en rak 90 grader vinkel. Höfterna och undersidan av låren ska ha stöd av sittdynan under dig. Knäna ska vara i en rak linje från höfterna. Därefter ska fötterna vara stadigt placerade mot golvet för att kunna avlasta tyngden på bästa sätt. Dessa ska också vara i en rak 90 graders vinkel från knäna för bästa stöd. Vilket leder till jämt fördelad tyngd mellan fötterna, knäna och höfterna. Detta leder till en bra sittställning med rak rygg och avslappnade axlar.

En korrekt sittställning i en besöksstol eller konferensstol det förlänger dess livslängd. På samma sätt som med en barstol resulterar det i mindre utsläpp och ett förbättrat klimat. Återbruk av alla Sveriges besöksstolar och konferensstolar sparar 200 ton stolar per år. Ekonomiskt skulle det innebära en besparing på 100 miljoner kronor. Klimatet skulle också spara 500 ton koldioxidutsläpp per år.

Det finns alltså goda skäl både för dig och klimatet att sitta rätt i en besöksstol eller konferensstol.

Hela vårt sortiment av konferensstolar och besöksstolar

Sitta rätt i stolen (allmänna tips)

Först och främst, se till att ryggen är rak i stolen. Vilket innebär att den övre, mellersta och undre delen av ryggen ska alla röra vid stolsryggen. Följden blir en rak rygg med jämn fördelning av belastningen.

När ryggen är rak ska axlarna vara nedåt och bakåt, inte spända. Med axlarna neråt och bakåt, inte spända minskar också spänningen på dem. Vilket innebär avslappnade axlar som sliter mindre på både axlar och rygg.

För det andra, Höfterna och stjärten ska röra vid både ryggstödet och sittdynan. Då är det lättare att hålla ryggen rak också.

För det tredje ska knäna vara i samma höjd eller något högre än höfterna.

Ytterligare bra saker att tänka på är att fördela vikten jämnt mellan båda höfterna. Dessutom inte sitta med korsade ben.

Nya och återbrukade stolar med oss

Behöver du barstolar, besöksstolar eller kontorsstolar? Då tycker vi att du ska kolla in vårt lager. I vårt lager har vi över 100 olika typer av stolar. Vill du hyra eller sälja stolar till oss? Kontakta oss för mera information.

Dessutom har vi just nu som sagt till ett väldigt bra pris på återbrukade stolar. Naturligtvis är alla återbrukade stolar rekonditionerade och kontrollerade innan försäljning. Gäller ej kontorsstolar eller nya stolar. Rabatten gäller fram till 31 / 5 2022

Använd koden stolrea22 i varukorgen

Alla våra återbrukade och nya stolar

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.