En hybrid arbetsplats för din framtid

Hybrid arbetplats

En fast eller en hybrid arbetsplats? Vad väljer du? Visst är det härligt att få vara på ett kontor? Få komma dit fylld av lust och glädje. Omgiven av inspirerande och fina kollegor varje dag. Efter dagens slut gå uppfylld av härliga känslor, nya möten och allt annat roligt.

Fast samtidigt ibland kan det vara skönt att kunna välja. Antingen för att man själv vill det eller för att livet kräver det. Dessutom kommer vi från en tid, en vardag där kontoret har blivit mycket mera mobilt. Många har behövt jobba mobilt.

En hybrid kan innebära teknisk utrustning som dator, mobiltelefon och surfplatta. Men det innebär också kontorsmöbler. Dessutom innebär det kontorsmöbler på andra ställen än den ordinarie arbetsplatsen. Även om en hybrid arbetsplats vanligtvis är på ett kontor kan den också vara hemma.

Vad innebär en hybrid arbetsplats?

En hybrid arbetsplats är en arbetsplats som fungerar lika bra oavsett plats eller användare. Det ställer stora krav på möjlighet att anpassa arbetsplatsen efter många olika behov. Kraven på logistik och underhåll är därför höga.

Logistiken med en hybrid arbetsplats innebär att arbetsplatsen är anpassningsbar. Återigen oberoende av plats eller användare. Arbetsplatsen placering ska inte spela roll. Oavsett om det är i ett hem, i ett kontorslandskap eller på ett enskilt kontor. Dessutom ska arbetsplatsen kunna fungera enskilt eller tillsammans med andra. Sedan ska också arbetsplatsen vara lätt att flytta vid behov. Allt detta ställer stora krav på kontorsmöblernas mobilitet för att skapa en hybrid arbetsplats.

Underhåll är också viktigt för en hybrid arbetsplats. Framförallt om många olika användare använder arbetsplatsen. Därför ska den vara lätt att sköta. Rengöringen av arbetsplatsen är enkel. Samma sak gäller eventuella reparationer. Detta är mycket viktigt viktigt för en hybrid arbetsplats.

Vilka kontorsmöbler behöver jag till en hybrid arbetsplats?

De två viktigaste egenskaperna för kontorsmöbler till en hybrid arbetsplats är följande, logistik och underhåll.

En arbetsplats för kontorsarbete behöver i de allra flesta fall två delar. Först behöver arbetsplatsen ett skrivbord / arbetsbord. Därefter en skrivbordsstol / arbetsstol.

Ett skrivbord / arbetsbord till en hybrid arbetsplats bör vara höj- och sänkbart. Det gör att det passar många olika användare. Dessutom bör skrivbordet vara enkelt att underhålla.

En skrivbordsstol / arbetsstol till en hybrid arbetsplats bör vara ergonomiskt utformad. Precis som med skrivbordet / arbetsbordet ska den vara enkel att underhålla. Något som gäller framförallt vad av material.

Vem ska stå för kostnaden för en hybrid arbetsplatsen?

Om kontorsmöblerna finns på företagets kontor står företaget för kostnaden. Men vad gäller om den hybrida arbetsplatsen är hemma hos den anställde? Det beror på vem som köper möblerna.

När det gäller köp av kontorsmöbler hem till den anställde bör man alltid komma överrens först om vad som gäller. Kanske finns det möjlighet att köpa återbrukade kontorsmöbler för den anställda från företaget? Något som är bra både för företagets ekonomi och klimatet.

Den anställda köper själv kontorsmöblerna till en hybrid arbetplats hemma

Om den anställde själv köper in kontorsmöblerna och får ersättning för dem är den ersättningen skattepliktig. Arbetstagaren betalar skatt och arbetsgivaren arbetsgivaravgifter.

Däremot om den anställde själv köper in kontorsmöblerna och lämnar in kvitto på detta kan företaget betala ersättning. Då blir inte den anställde skyldig att skatta för kontorsmöblerna.

Den stora fördelen för arbetstagaren är att möblerna nu tillhör denne. Nackdelen är att det medför extrakostnader.

Företaget köper kontorsmöblerna till en hybrid arbetsplats hemma

Om arbetsgivaren köper in kontorsmöblerna äger den kontorsmöblerna. Men arbetsgivaren kan däremot kostnadsfritt utnyttja möblerna hemma fram tills att denne slutar.

Fördelen med detta är mindre kostnader för den anställde men arbetsgivaren äger fortfarande möblerna.

Vill den anställde behålla konto efter att denne slutar kan den bli skattskyldig för detta.

Det viktigaste är alltid att kolla vad som gäller på den aktuella arbetsplatsen.

Viktigt att tänka på!

Det är viktigt att tänka på att kontorsmöblerna måste hålla en viss standard. Kravet gäller för att du ska kunna göra avdrag för dem. Du får göra avdrag för värde på kontorsmöbler över 5000 kronor.

Skapa din hybrida arbetsplats redan idag

Fördelarna med en hybrid arbetsplats är många. Först och främst eftersom den passar många olika användare. Sedan kan det också vara ett kostnadseffektivt sätt där de anställda har många olika arbetsplatser. Dessutom inte bara kostnadseffektivt, även utrymmeseffektivt. Om fler utnyttjar en arbetsplats kan kostnaderna minskas.både för inköp av kontorsmöbler och utrymme.

Intresset och behovet för hybrida arbetsplatser ökar också.

Vill du börja skapa din hybridra arbetsplats redan idag? Kontakta oss så hjälper vi dig rätt.

Här hittar du alla våra produkter för att kunna skapa en perfekt hybrid arbetplats

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.