Energismart kontor med våra 10 bästa tips

Konferensstolar

10 tips för ett energismart kontor? Visst låter det som något du vill ha? Klart att du vill ha det! Därför har vi samlat ihop våra 10 bästa tips för ett energismart kontor. Tipsen passar för alla kontor, små som stora.

1. Häng med i den cirkulära ekonomin!

Först och främst vill vi att du ska hänga med i den cirkulära ekonomin. Särskilt om du idag är en del av en linjär ekonomi. Vad innebär en cirkulär ekonomi och varför ska du inte vara med där?

Inledningsvis, några ord om den linjära ekonomin. En linjär ekonomi för kontorsmöbler med tre steg. Det första steget är produktion av kontorsmöbler. Andra steget är förbrukning av kontorsmöbeln. Det sista steget innebär att kontorsmöbeln kastas efter förbrukning. Sammanfattningsvis, en ekonomisk modell som är kostsam både för företagen och klimatet.

I motsats till den linjära ekonomin kastas inget i en cirkulära ekonomin. Istället bygger en cirkulär ekonomi bygger på återbruk av kontorsmöbler. Det finns framförallt två anledningar till att införa en cirkulär ekonomi. Första anledningen är att företaget pengar. Andra anledningen är mindre utsläpp. Sammanfattningsvis alltså bra både för företaget och klimatet.

2. Ha en cirkulär strategi

Det andra tipset för ett energismart kontor hänger ihop med det första. För att göra det enkelt att skapa en cirkulär ekonomi behöver du en cirkulär strategi. Strategin innehåller inköp och utförsäljning av kontorsmöbler. Varifrån köper du dina kontorsmöbler? Köper du dina kontorsmöbler till en hög kostnad och med lång transport? Vad gör du när du behöver byta dina kontorsmöbler? Vad innebär detta för kostnader för dig och klimatet?

Kastar du de förbrukade och köper nya eller säljer du dina gamla kontorsmöbler vidare till Vican eller inom företaget? Gör gärna en ungefärlig tidsplan när du tror att du behöver byta ut dina kontorsmöbler också. Då kan du lättare budgetera för när det är dags för inköp och slipper oväntade kostnader.

Läs mer om hållbarhet

3. Energismart kontor med hög kvalité till lågt pris

Kontorsmöbler för yrkesmässiga är vanligtvis byggda av hög kvalité med tanken att de ska hålla länge. Samtidigt är det till en hög kostnad. En hög kostnad både för företaget vid inköp av nya kontorsmöbler. På samma gång en hög kostnad för klimatet med ökade utsläpp av växthusgaser från produktion och transport. Med återbrukade kontorsmöbler kan du istället få ett energismart kontor till ett lägre pris. Fast fortfarande med kontorsmöbler av mycket hög kvalité.

4. Kontrollera dina kontorsmöbler regelbundet

Se till att kontrollera dina kontorsmöbler regelbundet. Kontrollera att dina höj- och sänkbara skrivbordsstolar eller skrivbord. Varför är det viktigt? Bland det viktigaste är att det ska passa för många olika olika personer. Med höj- och sänkbara skrivbord och skrivbordsstolar kan en person sitta eller stå på ett bra sätt. Det skapar en bra arbetsställning. Något som i sin tur kan leda till färre fysiska besvär för personen. Dessutom blir arbetet bättre och mer effektivt. Samma sak gäller exempelvis armstöd på skrivbordsstolar. Vi kontrollerar alla återbrukade möbler vi säljer. Vid behov rekonditionerar vi dem. Vi har också möjlighet att med egna servicetekniker besöka er. Vid besöken kan vi byta ut delar eller göra andra reperationer och serviceåtgärder.

5. Energismart kontor hemma

Uppmuntra till försäljning av kontorsmöbler för de anställdas hemmakontor. Då är du med och skapar en cirkularitet och en cirkulär ekonomi.

6. Möbelinventera oftare

Gör en årlig möbelinventering, eller åtminstone vartannat år. Varför du ska göra en möbelinventering? Ställ dig själv följande frågor. Används kontorsmöblerna effektivt? Eller har ni kontorsmöbler som bara kostar pengar? Har ni kontorsmöbler som kan säljas vidare? Finns det behov att byta ut vissa kontorsmöbler? Med en möbelinventering kan du hitta sådant som tar onödigt med energi. Du kan dessutom spara pengar genom att i god tid upptäcka brister. Här finns också en möjlighet att tjäna lite pengar genom försäljning.

7. Se till att sitta rätt

Ytterligare ett tips som går in i ett annat för ett mer energismart kontor. Se till att sitta rätt på stolen framför skrivbordet. Sitter du på något sätt felaktigt kan det orsaka både onödiga fysiska besvär för dig. Dessutom leder det till ökat slitage på stolar och skrivbord. Skrivbord som belastas fel slits snabbare. Se därför till att ha ergonomiskt riktiga kontorsmöbler.

Läs mer om ergonomi

8. Varför inte hyra eller leasa för ett energismart kontor?

Kan man hyra eller leasa kontorsmöbler? Hur kan det göra mitt kontor mer energismart? Klart att man kan det och klart att det kan vara det. När du hyra eller leasar kontorsmöbler får du de kontorsmöblerna du vill ha under den tid du behöver. Självklart till ett mycket förmånligt pris! Kanske behöver du bara utöka antalet kontorsmöbler under en kortare tid. Då är det perfekt att hyra eller leasa av oss. Naturligtvis ingår också service och reparation. Sammanfattningsvis är alltså att hyra eller leasa ett bra sätt för att skapa ett energismart kontor.

Läs mer om att hyra eller leasa återbrukade kontorsmöbler av oss

9. Använd alla ytor effektivt för ett energismart kontor

Visste du att vi kan hjälpa dig med allt från planering och inredning till montering av dina kontorsmöbler från oss. Kort sagt vi kan hjälpa dig att använda alla ytor effektivt för ett energismart kontor. Något som också kan skapa ett trevligare kontor och en förbättrad arbetsmiljö för dig och dina kollegor.

Läs mer om våra helhetslösningar

10. Hör av dig! Vi hjälper dig gärna

Har du några frågor om något som rör energismarta kontor? Kanske undrar du något om återbrukade kontorsmöbler? Är du nyfiken på våra nya kontorsmöbler? Självklart är vi även återförsäljare för några av de mest populära och mest ansedda varumärkena inom kontorsmöbler. Tillsammans kan vi skräddarsy en lösning utifrån dina behov och krav. Allt för att du ska få det energismarta kontor du vill ha.

Bra kontorsmöbler för ett energismart kontor

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.