Rekonditionera dina kontorsmöbler och bli en vinnare!

Rekonditionera dina kontorsmöbler och var en vinnare

Rekonditionering, att rekonditionera kan låta som ett svårt ord och märkligt begrepp. Men det ska vi reda ut i veckans blogginlägg.

Rekonditionera betyder att åter försätta i god kondition. Det betyder också renovera eller återställa en produkt i tidigare skick. I vårat fall rekonditionering av kontorsmöbler och kontorsinredning.

Vad innebär rekonditionering? Varför ska jag rekonditionera? När behöver kontorsmöbler och kontorsinredning rekonditioneras? Hur förebygger man rekonditionering? Hur och vad kan jag rekonditionera? Dessa frågor ska vi svara på.

Rekonditionering, bra för både ekonomin och klimatet

Med rekonditionering sparar ditt företag pengar och påverkan på klimatet blir mindre.

Rekonditionerade kontorsmöbler och kontorsinredning får sitt ursprungliga skick. Det förlänger livslängden och minskar behovet av nya kontorsmöbler. Vilket är positivt för företagets ekonomi. Dessutom kan det leda till ett bättre klimat.

Nya kontorsmöbler är en dyr investering för företagets ekonomi. Inköp av nya kontorsmöbler, oavsett om man är ett nystartat eller etablerat företag är en stor kostnad. En kostnad som minskar med rekonditionering. Kostnaden för återbrukade rekonditionerade kontorsmöbler och kontorsinredning är lägre än kostnaden för ny. Men med samma höga kvalité som nya produkter.

Rekonditionering av kontorsmöbler och kontorsinredning är också bra för klimatet. Det minskar nyproduktion vilket leder till minskade utsläpp. Minskad nyproduktion innebär också till färre transporter. Mindre nyproduktion och färre transporter minskar utsläppen av växthusgaser. Det leder i sin tur till minskad växthuseffekten vilket är positivt för klimatet.

Med rekonditionering från linjär till cirkulär ekonomi

Med rekonditioning är du en del av en cirkulär ekonomi istället för en linjär ekonomi.

En linjär ekonomi producerar, använder och kasserar kontorsmöbler och kontorsinredning efter användning. Därför skapar linjär ekonomi ett flöde som är påfrestande för företagets ekonomi och klimatet.

Cirkulär ekonomi återbrukar kontorsmöbler och kontorsinredning efter användning. Den cirkulära ekonomin ger därför ett flöde som är bättre både för ekonomin och klimatet.

Vican köper dina kontorsmöbler och kontorsinredning efter användning. Vi rekonditionerar och kontrollerar innan vi säljer eller hyr ut den eller dem vidare. Alla kontorsmöbler och all kontorsinredning som vi säljer är kontrollerade och rekonditionerade vid behov.

Vänta inte för länge med att rekonditionera möbler och inredning

Att vänta för länge kan stå dig dyrt.

Rekonditionera alltid vid behov och vänta inte längre än nödvändigt. Väntar du längre än nödvändigt ökar risken att skadan blir värre. Det kan göra det både mer omfattande och dyrare att rekonditionera. Kontrollera dina kontorsmöbler med jämna mellanrum och ser du några skador, rekonditionera dem.

Hur kan jag undvika rekonditionering?

Vanligt underhåll räcker långt.

Torka av exempelvis skrivbordsskivor och liknande ytor. Ett enkelt sätt att förlänga behovet av rekonditionering. Se till att ha rätt höjd inställd på ditt höj- och sänkbara skrivbord. Det minskar belastningen genom att du lägger mindre tyngd mot skrivbordet. Se också till att din skrivbordsstol är rätt inställd för att passa dig. Det gör också att slitaget och behovet av rekonditionering minskar.

Behöver du hjälp med rekonditionering på plats? Kontakta oss så berättar vi mera.

Men vad kan jag egentligen rekonditionera?

Det mesta inom kontorsmöbler och kontorsinredning.

Konferensstolar eller besöksstolar är något som absolut enkelt kan rekonditioneras. Det kan vara allt från en grundlig grovrengöring till att byta ut eller reparera en skadad del. Kanske behövs ett nytt tyg i dynan eller nya ben. Vad det än är går det att rekonditionera.

Skrivbordstolen eller arbetsstolens funktion för att höja- och sänka stolen fungerar inte. Stolen fungerar inte och därför kastar företaget bort den. Istället kan företaget rekonditionera stolen genom att byta ut den trasiga delen. Detta vinner både företagets ekonomi och klimatet på. Det finns även flera sätt att rekonditionera stolen. Ny klädsel, sätta in ny stoppning eller byta hjul är tre sätt att rekonditionera en stol på. En ångtvätt rekondionerar stolen också.

Det är inte bara konferensstolar och skrivbordsstolar som kan rekonditioneras. Soffor och fåtöljer exempelvis kan få ett nytt tyg eller en ordentlig rengöring. En annan åtgärd är att byta ben på soffor och fåtöljer.

Sammanfattning

  • Kontorsmöbler och kontorsinredning blir återställda i ursprungligt skick med ursprungligt skick. Det vill säga det skick produkterna hade som nya.
  • Genom att rekonditionera kontorsmöbler och kontorsinredning minskar behöver av att ersätta dem med nya möbler och inredning. Det vill säga vara en del av en cirkulär ekonomi istället för en linjär.
  • Rekonditionering och återbruk av kontorsmöbler och kontorsinredning sparar både företagets ekonomi och klimatet. Behovet av att köpa nya möbler minskar kostnaderna och andelen växthusgaser vid produktion av nya möbler minskar.
  • Rekonditionera kontorsmöbler och kontorsinredning omgående vid behov. Vanlig städning och underhåll är ett bra sätt att minska behovet av rekonditionering.
  • Det mesta inom kontorsmöbler och kontorsinredning kan rekonditioneras. Skrivbordsstolar och skrivbord är två saker som enkelt kan rekonditionerad.

Vill du veta mera om rekonditionering? Om vad och hur du kan rekonditionera? Kontakta oss gärna så berättar vi mera

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.