Vad behöver man till ett hemmakontor?

Hemmakontor

Har du ett hemmakontor eller funderar du på att skaffa ett? Om du funderar på att skaffa ett, då har du kanske funderat på vad du behöver till det?

En hel del har du säkert redan klart för dig medan andra saker kan vara värt att fundera på. Först och främst kommer du behöva något att arbeta vid, antagligen ett skrivbord. Därefter något att sitta på, varför inte en ergonomiskt riktig kontorsstol? Detta låter ju kort sagt som en plan. Men allt detta finns ju redan på ditt vanliga kontor, varför ska du då ha ett hemmakontor?

Varför ska man ha ett hemmakontor?

Ett bra skäl till varför man ska ha ett hemmakontor är för ett bättre klimat.

För det första, ett hemmakontor bidrar till mindre resor och därför mindre utsläpp. Minskade utsläpp minskar växthuseffekt och skapar ett bättre klimat. För det andra leder hemmakontor till minskade kostnader för resor och mat. Dessa kostnader kan vara påfrestande för din ekonomi.

Kort sagt är klimatet alltså ett bra skäl till varför man ska ha ett hemmakontor. Men det finns fler ekonomiska och klimatmässiga skäl.

Ett starkt ekonomiskt skäl är att köpa återbrukade kontorsmöbler av ditt företag. Därmed får du kontorsmöbler av högre kvalité till ett bättre pris än vad motsvarande nya kontorsmöblerna kostar. Dessutom minskar du behovet av nyproduktion av kontorsmöbler.

För att ersätta de kontorsmöblerna kan ditt företaget i sin tur köpa återbrukade kontorsmöbler. Då bidrar både du och ditt företag till cirkularitet och en cirkulär ekonomi.

Med detta i åtanke finns det alltså goda skäl till varför man ska ha ett hemmakontor. Det sparar både klimatet och företagets ekonomi. När man har kommit fram till att man behöver ett hemma kontor, vart hittar man inspiration?

Inspiration till hemmakontor

Söker du inspiration till ditt hemmakontor? Till att börja med är det viktigaste att tänka på de mest grundläggande delarna i ett kontor. Ett hemmakontors två mest grundläggande delar är skrivbordet och skrivbordsstolen. Därför har vi nästan sexhundra olika kombinationer av skrivbord och skrivbordstolar för dig att välja mellan. Dessutom naturligtvis mycket annat som du kan behöva till ditt hemmakontor.

När du sedan hittat möblerna och inspirationen är det dags att möblera. Eftersom skrivbordet är kontorets kärna föreslår vi att du börjar där, med placering av skrivbordet.

Placering av skrivbordet

Med rätt placering av skrivbordet skapar du en god arbetsmiljö på ditt hemmakontor. Kortfattat, en god placering av skrivbordet kan det öka ditt fysiska och mentala välbefinnande. Något som är viktigt. Men hur vet du då att du har rätt placering av skrivbordet?

Först och främst, det viktigaste är att ha en god källa till naturligt ljus. Exempelvis ett fönster i närheten av ditt skrivbord.

Dessutom minskar naturligt ljus behovet av elektriska lampor och liknande. Med minskat behov av lampor minskar också energiförbrukningen. Dessutom ökar det naturliga ljuset vårt välmående.

Men det är samtidigt viktigt att ljuset inte träffar datorskärmen på ett ofördelaktigt sett. Ljuset bör inte skapa bländningar som gör det svårt att se skärmen.

När skrivbordet är placerat rätt för ljuset finns fler saker att tänka på.

Söker du ett skrivbord / arbetsbord till ditt hemmakontor?

Här hittar du alla våra skrivbord / arbetsbord perfekt för hemmakontoret

Här hittar du alla våra skrivbordsstolar / arbetsstolar perfekta för hemmakontoret

Möblering av hemmakontoret

När skrivbordet är placerat är det dags att möblera resten av hemmakontoret. Genom att tänka efter före ordentligt och planera möbleringen av kontoret går det enklare. Dessutom blir hemmakontoret billigare och dessutom lättare att underhålla.

Börja med att fundera över vilka möbler du behöver. För det första, vilka möbler har du redan? För det andra, vilka möbler behöver du till ditt hemmakontor? Därefter fundera på hur mycket det får kosta.

När det gäller skrivbordet och skrivbordsstolen ska du inte spara in på kostnader. Varför ska du inte göra det? Självklart eftersom ett bra skrivbord och en bra skrivbordsstol är viktigt och centralt i ditt hemmakontor. Du kommer kanske sitta eller stå vid dessa åtta timmar om dagen, om inte mer. Därför är det viktigt att de är av god kvalité. Det leder till att möblerna håller längre vilket är bra både ekonomiskt och för klimatet.

Därefter finns der flera saker du behöver. Du kan behöva är givetvis olika typer av förvaringsmöjligheter, förvaringsskåp, hurtsar och bokhyllor.

Se till redan från början att ditt hemmakontor är lätt att städa och underhålla. Det gör att du får en trevligare arbetsmiljö och mår bättre. Men också på att verkligen göra ett fint hemmakontor.

Söker du möbler till ditt hemmakontor?

Här hittar du förvaring för ditt hemmakontor

Sammanfattningsvis, vad behöver man för ett hemmakontor?

Börja alltid med ett bra höj- och sänkbart skrivbord och placera det på bästa möjliga sätt. Se till att skrivbordet är lagom stort.

Till skrivbordet kan du behöva en skrivbordsstol / arbetsstol med bra komfort som är ergonomiskt riktig. Satsa på en riktigt bra arbetsstol och nöj dig inte med bara en köksstol.

Bra förvaringsmöjligheter är också viktigt. I vårt sortiment finns gott om hurtsar och förvaringsskåp för alla behov.

Behöver du mera hjälp? Behöver du möbler till ditt hemmakontor eller kontoret? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Stolar till ditt hemmakontor

Behöver du stolar till ditt hemmakontor? Visst gör du det? Just nu får du också 25 procent rabatt på alla återbrukade barstolar, besöksstolar och konferensstolar. Erbjudandet gäller fram till 31 / 5 2022 på alla återbrukade stolar, ej nya stolar eller skrivbordsstolar.

Använd koden stolrea22 i varukorgen när du handlar.

Söker du barstolar eller barpallar? Ett utmärkt ergonomiskt alternativ till stolar.

Här hittar du alla våra barstolar / barpallar

Varför inte skapa en ny härlig konferensmiljö igen?

Här hittar du alla våra konferensstolar

Ta emot besök hemma eller på kontoret på ett snyggt sätt.

Här hittar du alla våra besöksstolar

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.