Vad är en möbelinventering?

Möbelinventering

När tänkte du senast följande tankar? Vilka möbler har jag? Vilket skick är möblerna i. Var dessa tankar igår? Då är läget lugnt. Tänkte du dem i förrgår? Då borde det gå ett tag till. Är det längre sedan? Då är det dags att göra en möbelinventering.

Vad innebär en möbelinventering?

Att göra en möbelinventering innebär tre saker. Först och främst, skaffa sig en bild över vilka möbler man har på kontoret. Därefter, hur många möbler man har på kontoret. Sist men inte minst, vilket skick har möblerna? Dina kontorsmöbler är en viktig tillgång för ditt kontor och företag. Därför är det viktigt att veta vilka möbler som finns, dess antal och dess skick.

När ska jag möbelinvetera?

Möbelinventerar du en gång per år är det tillräckligt. Men du kan självfallet göra det oftare vid behov. På sommaren är en bra tid för möbelinventering. Lugnare på kontoret och lättare att få en överblick. Dessutom är det vara en bra tidpunkt inför nyanställningar till hösten. Är du god tid med vad du behöver kan du spara både på företagets ekonomi och klimatet.

Varför ska jag möbelinventera?

Det finns det två bra skäl att göra en möbelinventering. För det första, du får veta vilka möbler du har. Dessutom vilket skick de är i. Båda skälen är lika viktiga när du möbelinventerar.

Om du vet vilka möbler du har är det enklare att planera eventuella inköp. Planerade inköp blir billigare än hastiga inköp vid akut behov. Du har dessutom bättre möjlighet att köpa in det du önskar.

Genom att ha en av vilket skick kontorsmöblerna är underlättar också planering och eventuella inköp. Det sparar både på ekonomi, klimatet och dina anställda.

Kort sagt, du slipper onödiga hastiga inköp. Du sparar företagets ekonomi och klimatet genom minskad nyproduktion.

Kan du dessutom välja återbrukade kontorsmöbler har du möjlighet att spara ännu mer.

En risk med att inte känna till skicket på sina möbler kan vara att möblerna plötsligt går sönder. Det leder till behovet att byta ut möblerna. I sin tur leder det till oväntade kostnader och onödigt avfall. Det vill säga en kostnad både för företagets ekonomi och klimatet.

Genom en möbelinventering kan du istället upptäcka eventuella fel och brister i tid innan en större skada har skett. Det blir då enklare att reparera eller byta ut möblerna. När du köper eller hyr återbrukade kontorsmöbler av oss hjälper vi till med service och reparation av dina kontorsmöbler? Detta gör vi på plats hos er med egna reparatörer.

Finns det fler bra skäl för en möbelinventering?

Ytterligare ett bra skäl för en möbelinventering är att det är lättare att optimera ditt kontor. Med en god optimering av ditt kontor skapar du en bättre arbetsmiljö och trivsel för de anställda. Behöver du hjälp med att optimera och inreda ditt kontor? Kontakta gärna oss.

Med möbelinventering kan du också se till att alltid ha ett optimalt antal möbler på kontoret. Överflödiga möbler får du gärna sälja till oss. Då kan vi sälja eller hyra ut dem vidare till någon annan som behöver dem.

Naturligtvis kan du köpa begagnade eller nya kontorsmöbler av oss vid behov. Utöver ett stort lager av återbrukade kontorsmöbler har vi även gott om nya kontorsmöbler. Våra återbrukade kontorsmöbler är alla rekonditionerade och kontrollerade. Våra nya kontorsmöbler kommer från ledande varumärken.

Behöver du köpa eller hyra återbrukade möbler i samband med en möbelinventering?

Behöver du hjälp med att optimera inredningen på ditt kontor?

Kontakta gärna oss

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.