Sätt färg på ditt kontor

Färg är ett bra sätt att skapa olika känslor på ett kontor. Om det stämmer eller inte är en annan sak. Men ibland kan färger på ett kontor vara ett trevligt inslag som höjer den allmäna trivseln och även arbetslustan på ett kontor. Självklart finns det många andra sätt att skapa trivsel på ett kontor. Men färger i inredningen är ett enkelt sätt att göra det på. Men vad innebär då de olika färgerna och vilken ska du välja?

Rött lockar och stärker

Den röda färgen har flera positiva associationer. Tydligast av de känslorna är upprymdhet och spänning. Den står också för det som är nytt, okänt och utmanande. Rött kan också vara en färg som innebär styrka, kraft och energi. Den drar till sig uppmärksamhet och som på ett bra sätt sticker ut. Färgen har en positiv tilldragande effekt. Rött är också givetvis inte minst färgen som symboliserar kärleken. Med kärlek finns också omtanke och omvårdnad.

Rött har några negativa associationer. De negativa känslorna inkluderar fara, utbrott och alarm. Med utbrott och alarm menas med att blinkande lampor kan vara röda. Rött ljus i trafiken innebär stopp. Men i rätt sammanhang och valt på rätt sätt är rött ett fantastisk färgval.

Rött färg i inredning innebär kraft och styrka. Särskilt de mörkare rödare tonerna innebär kraft, styrka och energi. Färgen drar uppmärksamhet till sig.

Orange färg gör succé

Färgen orange, en blandning av rött och gult lyser bokstavligen av självförtroende. Här finns också Succé, mod och att vara utåtrikad, social. Att färgen orange visar på självförtroende är inte svårt att förstå. Det kan vara en svår färg och passar antagligen bäst i mindre mängd. Men rätt använt är det alltid en succé och ett modigt val. Färgen är precis som sagt utåtrikad och social, kommer definitivt vara en färg att tala om.

Orange färg kan också för en del vara för mycket och för påtaglig. Negativt är färgen kopplad till fara, onaturlighet och konstgjort. Det är en varnande färg, en otålig och omogen färg också. Liksom rött är det en färg som passar bättre i mindre mängd. Men som definitivt kan liva upp ett kontor om den får möjlighet till det.

Orange är utmärkt för att skapa lekfullhet, uttrycka frihet och vara tilldragande. Lekfullheten kommer av blandningen mellan rött och gult.

Gul färg innebär kreativitet

Färgen gul innebär kreativitet, glädje, värme och lycka. Gul är en värmande och glädjande färg. Ett element med en värmande effekt. Glädjen i det gula, i solen är inte svårt att förstå heller.

Samtidigt kan gult precis som orange och rött ses som en varnande färg, en färg som kan hålla människor ifrån sig. Som kan orsaka rädsla och signalera fara.

Gul färg väcker uppmärksamhet. Färgen ska vara avkopplande. Ge tillbaka energi och kraft.

Offect puff grön

Grön färg är naturligt skönt

Färg som förknippas med den naturliga skönheten. Den naturliga skönheten i skogen, gräset och andra delar av naturen. Det säg att gå i en grön skog kan ha en lugnande och avstressande effekt. Något som i sin tur kan ha en rogivande och lugnande effekt. Färgen ska ha en läkande eller iallafall omvårdande effekt. Grönt, med sin koppling till naturen står också för fräschhet och friskhet.

Kan grönt ha några negativa effekter? Den kan av vissa ses som girig, materialistisk, avundsam och dömande. Men det är förhoppningsvis bara en liten och del och om grönt anvä

Grönt kan få oss att koppla av och ta det lugnt, varva ner. Den får oss att vilja växa och utvecklas. Samtidigt som den får oss lugnare kan den också få oss att samla kraft för att bli ännu större.

Blått innebär trovärdighet

I den blåa färgen finns trovärdighet, tilltro och lojalitet. Färgen står för en hög nivå av ärlighet, saklighet, kunskap och kamratanda. Antagligen därför blått är en väldigt bra färg att ha i grunden och i större mängder, inte minst på ett kontor. Här finns också fred och frid. Ytterligare goda skäl till varför blått är ett bra val för en kontorsmiljö. Inte minst också kompetens. Något som borde vara självförklarande.

Negativt kopplas blått samman med kyla. Dessutom med ledsamhet, passivitet och förutsägbarhet. Kanske eftersom det är en mycket vanlig färg att använda.

Blått användas för att vara lugnande och avstressande. Den kan också skapa trygghet och ordning. Kommunicera medvetenhet, infoga trovärdighet och stimulera produktivitet är andra egenskaper som blått har.

Vi hjälper dig att sätta färg på ditt kontor

Vi hjälper dig gärna att sätta färg på ditt kontor. I vårt lager av återbrukade möbler har vi gott om färgglada möbler att välja bland. Sedan är vi med dig hela vägen. Allt från inredning av kontoret till montering och service av kontorsmöblerna. Självklart är alltid alla återbrukade kontorsmöbler kontrollerade och rekonditionerade.

Läs gärna mer om vår helhetslösning

Återbrukade möbler med färg från Vican

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.