En hållbar win win situation med begagnade kontorsmöbler

Att köpa in nya kontorsmöbler, både för en liten och stor organisation är resurskrävande ekonomiskt och tidsmässigt. Nya kontorsmöbler ger också ett stort koldioxidavtryck. Kort sagt en ohållbar win win situation för både ekonomi och klimat.

Ett hållbart inköp av kontorsmöblerna, både för ekonomi och klimat börjar med en tydlig strategi. En strategi med utgångspunkt i tre viktiga delar, personal, lokal och den allmänna miljön.  Personalen ska ha en bra och trevlig arbetsmiljö, lokalen och möblerna ska fungera tillsammans effektivt, dessutom ska förstås den allmänna miljön på kontoret vara trivsam.

Detta kan skapas med en tydlig strategi utifrån ekonomi och miljö med fokus på personalen, utifrån lokalen och allmänt. Målsättningen, en hållbar lösning för klimat och miljö där alla tre delarna ingår.  

Spara pengar och klimat med begagnade kontorsmöbler

När sedan strategin är klar är det dags att börja fundera på inköpen. Nya kontorsmöbler idag har en mycket god och hög kvalité. De är byggda för att användas och hållas. Men de kommer också med en kostnad, en hög prislapp och högt klimatavtryck med utsläpp av växthusgaser. Kanske inte direkt en del i en hållbar win win situation för alla delar. Men eftersom nya kontorsmöbler är gjorda av god och hög kvalité borde man väl kunna återanvända begagnade kontorsmöbler och spara ner både på kostnaderna både ekonomiskt och för klimatet.

Ja absolut! Kontorsmöbler idag har lång hållbarhet och hög kvalité. Att återanvända kontorsmöbler är av en hög kvalité är ett utmärkt alternativ. Begagnade kontorsmöbler som är noggrant genomgångna och vid behov restaurerade av kunniga inom området för ökad trygghet. När man skapar en ekonomisk och klimateffektiv inredningsplan med hänsyn till personalens arbetsmiljö, bästa utnyttjande av lokalen och en attraktiv kontorsmiljö med nya och begagnade kontorsmöbler. 

Med begagnade kontorsmöbler in i framtiden

Men låt oss ta detta till nästa steg, låt oss tänka in i framtiden. När det kanske är dags att expandera, byta kontor eller vill man av något skäl ändra kontorets till liten eller stor del av någon orsak? Fast möblerna är ju fortfarande i samma goda skick som de var när ni fick dem. Varför inte då sälja dem vidare och låta dem få något annat hem, bli del av ett hållbart klimatsmart kretslopp av begagnade kontorsmöbler hela vägen. Både klimatet och ekonomi kommer tacka dig.

Som företagare, företagsledare och eller inköpare sparar du pengar och gör en god gärning för klimatet och ekonomin när du använder och handlar begagnade kontorsmöbler. Detta kan du känna dig stolt över. Dina anställda och du som anställd vet att du har en arbetsplats av hög och långvarig kvalité. Lokalerna där ni sitter kan utnyttjas på bästa sätt och skapar en trevlig kontorsmiljö för er, era kunder och andra intressenter. När de frågar, och det kommer de göra hur ni har fått en sådan fin arbetsplats vet ni vad ni svarar. För att ni har en hållbar win win situation.

En hållbar win win situation med oss på Vican

Vill du eller ni skapa en hållbar win win situation? På Vican har vi hjälpt små och stora företag, organisationer och myndigheter i över 30 år med detta. Vi hjälper till med allt från planering och inredning till att hitta de perfekta nya och begagnade kontorsmöblerna för just er. Naturligtvis kan ni också sälja era begagnade kontorsmöbler till oss. Vi ser till att allt är rekonditionerat och kontrollerat innan försäljning. Reparationer och service löser vi också. 

Har du frågor, funderingar eller vill bara skapa en hållbar win win situation? Hör av dig till oss antingen på telefon: 08 – 642 21 00 eller mail: kontakt@vican.se så berättar vi gärna mer.

Nya och begagnade kontorsmöbler för en win win situation

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.