En cirkulär hållbar framtid med återbruk

Hållbar framtid

På Vican vill vi en del i en cirkulär hållbar framtid med återbrukade kontorsmöbler. En cirkulär hållbar framtid innebär cirkularitet och effektivt resursutnyttjande. Det är bra både av klimatet och företagets ekonomi. Hur blir jag och mitt företag en del av en cirkulär hållbar framtid och vad innebär det? Det ska vi berätta.

Det finns också några hinder på vägen dit mot en cirkulär hållbar framtid. Ett hinder är planering och inköp av kontorsmöbler och inredning. Ett annat hinder är hur enkelt det är att kasta ut och köpa in nya kontorsmöbler och kontorsinredning. Det finns också ytterligare ett hinder, att vara fast i en linjär ekonomi. Men vi vet att alla dessa hinder kan överkommas.

Cirkulär hållbar inredning

En viktig del i en cirkulär ekonomi och cirkularitet är återbruk av kontorsmöbler och kontorsinredning. Istället för att inreda med nya kontorsmöbler som är påfrestande för både klimatet och ekonomin återbrukar du kontorsmöbler och kontorsinredning. När du återbrukar kontorsmöbler och kontorsinredning minskar du påfrestningarna på klimatet och på företagets ekonomi. Utsläpp av koldioxid minskar och företaget behöver inte bekosta nya kontorsmöbler som orsakar utsläppen och är kostsamma för ekonomin. Om alla Sveriges kontorsplatser var en del av en cirkulär ekonomi skulle utsläppen av koldioxid kunna minskas med 33 procent i jämförelse med att köpa nya kontorsmöbler. Det tycker vi är en utmärkt anledning till cirkulär hållbar inredning.

Vill du inreda cirkulärt? Vara en del i en cirkulär ekonomi? Med återbrukade kontorsmöbler från vårt lager blir du en del i en hållbar cirkulär ekonomi. Du är då på god väg mot en cirkulär hållbar framtid.

En cirkulär hållbar framtid med stor potential

Det finns alltså en mycket stor potential i en cirkulär hållbar framtid. Vill du göra din plånbok och klimatet en tjänst? När du säljer och köper dina kontorsmöbler av och till oss blir du en del av en cirkulär ekonomi. För vi vill verkligen ha dem eftersom finns en stor återbrukningspotential i dem. Det gör det enkelt för dig att både göra dig av med dina gamla kontorsmöbler och skaffa nya.

På ett år skulle hela Sverige kunna återbruka 100 000 skrivbord och lika många skrivbordsstolar. Det skulle innebära en cirkulär ekonomi med stor potential. Därför ser vi en cirkulär framtid med stor potential, visst vill du vara med?

Fast i en linjär ekonomi

Att vara fast i en linjär ekonomi innebär att man gör som man alltid gjort. Tillsammans med dig är detta något vi vill ändra, vi vill ändra ditt beteende. Gå från en linjär ekonomi till en cirkulär ekonomi. En cirkulär ekonomi med återbrukade kontorsmöbler. En cirkulär ekonomi, till skillnad från en linjär ekonomi sparar både pengar och klimat. Om hela Sverige skulle köpa återbrukade kontorsmöbler istället för nya skulle vi spara 700 miljoner kronor. Det finns alltså stora pengar att spara med en cirkulär ekonomi.

Sammanfattningsvis innebär alltså En cirkulär hållbar framtid med återbruk en massa positiva saker. Det innebär minskade utsläpp av koldioxid vilket är bra för klimatet. Samtidigt innebär det också en förbättrad ekonomi för dig och ditt företag. Vill du veta mera? Hör av dig till oss.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.